قرص ایندومتاسین
قرص ایندومتاسین ,قرص ایندومتاسین 75,قرص ایندومتاسین25,قرص ایندومتاسین 25 چیست,قرص ایندومتاسین برای چیه,قرص ایندومتاسین 75 برای چیست
توضیحاتی در مورد قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین به دسته ای از داروها تعلق دارد به نام داروهای ضد التهاب غیر کورتونی که به اصطلاح پزشکی NSAIDs گفته می شوند ایندومتاسین در تسکین دردهایی نظیر آرتریت (التهاب مفاصل)، رگ به رگ شدن عضلات یا ضرب دیدگی استخوان، کمردرد، نقرس و دردهای قاعدگی کابرد دارند. این دارو با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند. ایندومتاسین با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز،منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به نام پروستاگلاندین در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندین،درد و التهاب کاهش می یابد. ایندومتاسین یک مسکن غیرمخدر است که برای تسکین آرتریت های متوسط تا شدید استفاده می شود. به سبب خواص ضدالتهابی اش ، در درمان بیماری های مثل آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان ، استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت نقرسی ، بورسیت (التهاب بورس مفصل )، و تاندونیت (التهاب تاندون ) بسیار مؤثراست . ایندومتاسین از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی است . برچسب روی همه داروهای مجاز بدون نسخه را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که دارویی مصرف نمی کنید که حاوی داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن ) یا داروهایی که با ایندومتاسین تداخل ایجاد می کند باشد. به خاطر داشته باشید که آسپرین یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی است . اگر ایندومتاسین را به خاطر درد مصرف می کنید و درد ظرف 14 روز بهبود نیافته یا حتی بدتر شده است ، پزشکتان را مطلع کنید. فقط به مقدار تجویزشده توسط پزشکتان دارو مصرف کنید. به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا بهبودتان را زیرنظر داشته باشد. پیش از انجام هرگونه عمل جراحی یاکارهای دندانپزشکی سایر پزشکان را از اینکه ایندومتاسین مصرف می کنید مطلع سازید. ایندومتاسین را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم ، و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط ایندومتاسین فاسد می شود). ایندومتاسین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید. هنگام مصرف ایندومتاسین نباید بیش از مقدار تجویزشده از آن مصرف کنید. این دارو ممکن است موجب کبودی یا خونریزی شدید شود. نوشیدنی های الکلی مصرف کنید. در اینصورت مشکلات معدی بیشتر رخ می دهند. شکل مایع دارو را با آنتی اسیدها یا دیگر مایعات با خواص بازی (مثل شیر) مخلوط کنید، این کار اثر دارو را کاهش داد. تا پیش از مشخص شدن پاسخ بدنتان نسبت به دارو رانندگی کنید یا در فعالیت های پرخطر شرکت کنید؛ این دارو در برخی افراد موجب گیجی ، سرگیجه ، یا خواب آلودگی می شود. مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد در صورت شک به چنین مسمومیتی فوراً تقاضای کمک پزشکی اورژانس کنید. علایم این مسمومیت عبارتند از: خستگی یا خواب آلودگی شدید، کبودی یا خونریزی غیر عادی ، ادرار تیره یا عدم تولید ادرار، تشنج ، یا اغماء.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص ایندومتاسین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
مصرف قرص ایندومتاسین
-در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی ضدحساسیت مناسب شرایط شما را برایتان تجویز نماید. _در صورت سابقه ی آسم،حساسیت،زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)،بیماری قلبی یا عروقی،لوپوس،مشکلات کبدی،کلیوی ،بیماری پارکینسون ،صرع و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید. _در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و یا وجود لخته در عروق را دارید ،پزشک خود را مطلع نمایید. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. _در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین٬ ناپروکسن، سلکوکسیب و ایپوبروفن و…)به پزشک خود اطلاع دهید. -در صورت سابقه ی قند یا کلسترول خون بالا به پزشک خود اطلاع دهید. -در افراد بالای ۶۵سال این دارو باید احتیاط بیشتر و تحت نظر پزشک مصرف شود.
نحوه مصرف قرص ایندومتاسین
_در صورت مصرف طولانی مدت، مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید.نسبت به شرایط، ممکن است ۱ قرص تا چند قرص در روز نیاز داشته باشید. _بهتر است کپسول ایندومتاسین را همراه یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود. -در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.
نکاتی در مورد مصرف قرص ایندومتاسین
_ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما جهت کاهش احتمال بروز عوارض گوارشی،ایندومتاسین را با مقدار کم تجویز نماید.با این حال در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن،از دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد. _در صورت مصرف طولانی مدت،تحت نظر پزشک خود بمانید تا آزمایشات و معاینات دوره ای لازم ،انجام شود. _در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید. - در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
عوارض کلی قرص ایندومتاسین
_علائم گوارشی مانند سوء هاضمه، سوزش سردل، معده درد و… از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید. -جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود. -در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر(میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه ی کافی توصیه می شود. _احساس تهوع ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پرادویه کاهش می یابد. _ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان)به پزشک خود مراجعه نمایید. _در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره،استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید،مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.
موارد مصرف قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین برای کنترل درد و التهاب متوسط تا شدید در بیماریهای روماتیسمی، استئوآرتریت حاد یا مزمن ، آرتریت جوانان و درمان التهابهای غیر روماتیسمی مصرف میشود.ایندومتاسین جزو داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) میباشد و بنابراین دارویی مسکن و ضدالتهاب است. ایندومتاسین مسکنی بسیار قوی است که معمولاً برای کاهش دردهای مفصلی برای سالخوردگان تجویز میشود. قدرت ضد درد بودن این مسکن از پیروکسیکام بیشتر است.
فارماکوکینتیک قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین بعد از مصرف خوراکی بخوبی و سریع جذب میگردد. مصرف دارو همراه با غذا زمان جذب دارو را افزایش میدهد. در مایعات بدن و از جمله CSFوارد میشود.دارو متابولیسم کبدی وسیع داشته و عمدتا از طریق صفرا دفع میگردد. نیمه عمر دارو به طور متوسط 5/4 ساعت است. پیوند دارو به پروتئین پلاسما بسیار زیاد است.
منع مصرف قرص ایندومتاسین
این دارو در صورت وجود سابقه واکنش آلرژیک شدید از قبیل آنافیلاکسی یا آنژیوم ناشی از آسپیرین یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا پولیپ بینی همراه با اسپاسیم برونش به علت مصرف آسپیرین نباید مصرف شود.
عوارض کلی قرص ایندومتاسین
اختلالات دستگاه گوارش شایع است . تهوع و اسهال و گاهگاهی خونریزی و زخم گوارشی ممکن است بروز نماید. سردرد، گیجی، احساس سبکی سرو بندرت خواب آلودگی، اغتشاش یا بیخوابی ، تشنج اختلالات روانی، افسردگی و سنکوپ، اختلالات خونی(به ویژه کاهش پلاکتها) افزایش فشار خون و نیز افزایش قند خون ، تاری دید ، رسوب در قرنیه و نوروپاتی محیطی ممکت است بروز نماید. مصرف دارو از راه مقعد ممکن است موجب تحریک ناحیه شده و خونریزی گهگاه ایجاد نماید.
تداخل دارویی با قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین با اثر کاهنده فشار خون داروهای مهار کننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE)، مقابله نموده و خطر بروز نارسایی کلیوی و زیادی پتاسیم خون را افزایش میدهد. مصرف همزمان با داروهای ضد میکروبی از دسته کینولونها، خطر بروز تشنج را افزایش میدهد. اثر داروهای سولفونیل اوره احتمالا توسط این دارو افزایش مییابد. ایندومتاسین دفع متوترکسات و احتمالا لیتیم را کاهش میدهد. مصرف ایندومتاسین به همراه سیکلوسپورین و یا داروهای مدر خطر سمیت کلیوی را افزایش میدهد. ایندو متاسین با اثر داروهای مدر مقابله نموده، خطر بالا رفتن پتاسیم خون را در صورت مصرف همزمان با داروهای مدر نگهدارنده پتاسیم افزایش داده وهمراه با تریامترن گاهی سبب کاهش عملکرد کلیه می گرددو مصرف همزمان این دارو با آسپیرین توصیه نمی شود. ایندومتاسین کلیرانس زیدوودین را کاهش داده و ممکن است سبب بروز مسمومیت با زیدوودین شود.
احتیاط در مصرف قرص ایندومتاسین
این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود. بیماری التهابی یا اولسراتیو قسمت فوقانی یا تحتانی مجرای گوش (شامل بیماری Crohn، دیورتیکولیت، قرحه گوارشی، کولیت اوسراتیو) ، هموفیلی یا سایر اختلالات خونی شامل اختلالات عملکرد انعقادی یا پلاکتها، عیبکار کلیه، استوماتیت، بیماران سالخورده(به علت عوارض کلیوی و کبدی) بیمارانی که احتمال بروز خونریزی و زخم گوارشی در آنها زیاد میباشد. و افسردگی روانی یا سایر آشفتگیهای روانی ، خونریزی از ناحیه رکتوم و آنوس هموروئید، التهاب و ضایعات رکتوم و آنوس و التهاب رکتوم.
توصیه های دارویی در مورد قرص ایندومتاسین
1.این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود. 2. در صورت مصرف این دارو در درمان آتریت ، دوره درمان با این دارو باید کامل شود. جهت دستیابی به پاسخ مطلوب ، ممکن است حداقل 2 هفته زمان لازم داشته باشد. 3. درصورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، اگر رژیم درمانی بصورت یک یا دو قرص در روز است، به محض به یاد آوردن طی یک یا دو ساعت پس از نوبت فراموش شده، باید مصرف شود. اگر رژیم درمانی بصورت بیش از دو قرص در روز باشد ، به محض به یادآوردن ،آن نوبت باید مصرف شود و از دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی نیز باید خودداری شود. 4. دارو بهتر است همراه با غذا مصرف شود تا تحریک گوارشی کاهش یابد. 5. مراجعه منظم به پزشک در صورت مصرف طولانی مدت، به منظور بررسی پیشرفت درمان توصیه میشود. 6. احتمال بروز حساسیت به نور وجود دارد. 7. در صورت مشاهده علائم شبیه آنفولانزا (لرز، تب یا درد عضلانی) قبل یا همزمان با بثورات جلدی ، باید به پزشک مراجعه شود.
مشخصات قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین (به انگلیسی: Indometacin) رده درمانی: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی اشکال دارویی: قرص ، کپسول و شیاف این دارو با نامهای تجاری INDIC و INDOSUPP نیز عرضه میشود. این دارو بصورت کپسول ۲۵ میلی گرمی، قرص آهسته رهش ۷۵ میلی گرمی و شیافهای ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی ارائه میشود.
مقدار مصرف قرص ایندومتاسین
بزرگسالان: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم، دو تا سه بار در روز. سپس یک هفته درمیان به میزان ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم در هر نوبت افزایش مییابد. مقدار مصرف روزانه حداکثر ۲۰۰ میلیگرم میباشد. پس از گرفتن نتیجه مقدار مصرف به پایینترین دوز کاهش مییابد. کودکان:۱/۵ تا ۲/۵ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن بدن بطور روزانه در سه یا چهار نوبت.حداکثر مقدار مجاز ۴ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن میباشد. پس از گرفتن نتیجه مقدار مصرف به پایینترین حد که علائم بیماری را کنترل کند کاهش مییابد.
شایع ترین عوارض جانبی قرص ایندومتاسین
شایعترین عوارض جانبی: اختلالات گوارشی، تهوع و اسهال، سردرد شدید هنگام صبح. خواب آلودگی، سرگیجه، ناراحتی عصبی، وزوز گوش و بیخوابی و بالا بردن فشار خون
شرایط نگهداری قرص ایندومتاسین
این دارو را باید در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد و دور از نور، رطوبت و داخل جعبه نگهداری کرد.
چگونگی مصرف قرص ایندومتاسین
ایندومتاسین را همیشه با غذا، بلافاصله پس از غذا، یا با آنتی اسید بخورید تا به معده کمتر آسیب بزند و موجب سوزش سردل نشود. پیش از ریختن سوسپانسیون آن ، شیشه دارو را به خوبی تکان دهید. برای جلوگیری از تحریک و آسیب به مری پس از خوردن قرص و کپسول ایندومتاسین تا 30-15 دقیقه دراز نکشید. مراقب باشید شکل سوسپانسیون و شیاف در یخچال یخ نزند. اگر یک نوبت را فراموش کردید، در صورتی که تقریباً موقع نوبت بعدی نشده است ، به مجردی که آن را به یاد آورید، مصرفش کنید. مقدار دارو را دو برابر نکنید.